Tom Friedman – Up in the Air

5 februari - 6 juni 2010
Curator: Richard Julin

Magasin 3 Stockholm Konsthall presenterar stolt Tom Friedmans första soloutställning i Norden. Under ett års tid har han arbetat på det nya verket Up In the Air för utställningen på Magasin 3, en enorm installation som summerar Friedmans konstnärskap och konstnärliga reaktion på vår samtid. I denna omfattande utställning visar vi även nyckelverk ur hela hans varierande konstnärskap fram till idag.

Tom Friedman är en undersökande konstnär som följer sin egen precisa logik och skapar häpnadsväckande objekt av vardagliga föremål. Likt en alkemist tar han vara på materialets egenskaper och förvandlar därefter det ordinära till något extraordinärt. Friedman uppmuntrar oss att ifrågasätta hur vi ser och vad som är verkligt. Ett konstnärligt arbete som på samma gång är allvarligt, lekfullt och intelligent.

Curator Richard Julin säger:

”Friedman försöker förstå världen genom sitt skapande och varje nytt konstverk representerar en ny upptäckt. Hans förhoppning för oss betraktare är att skapa en plats att sakta ner på; ett utrymme att upptäcka tankar vi inte haft tidigare.”