Om biblioteket

I anslutning till Magasin III:s entré finner du vårt referensbibliotek och seminarierum. Biblioteket används internt för oss som arbetar på museet, men är även för utomstående som av nyfikenhet eller i forskningssyfte vill läsa om samtidskonst, arkitektur och design. De flesta böcker har direkta kopplingar till vår historia och vårt utställningsprogram, medan andra relaterar till konsten i den större bemärkelsen. Rummet är även ämnat för seminarier och mindre föreläsningar.

Referensbiblioteket, beläget i ett tidigare utställningsrum, gestaltades 2020 av arkitektbyrå DinellJohansson i nära dialog med Magasin III. Gestaltningen av biblioteket som ett rum i rummet ger fortsatt möjlighet att visa konst i rummet. Bibliotekets kortsidor har återanvänts från vårt tidigare bibliotek i entrén, ritat av John Robert Nilsson. Som ett minne av museets historia har vi även valt att bevara taklamporna längs väggarna som tidigare belyste alla våra utställningssalar.

Lars Noréns konstbibliotek

I referensbiblioteket finns även Lars Noréns privata konstbibliotek. Läs mer här.

Öppettider och bokningar

Biblioteket kan besökas under våra ordinarie öppettider.

Som konststudent eller forskare finns det även möjlighet att besöka oss utanför ordinarie öppettider, under vardagar kl. 10–16. För att boka en tid ber vi dig kontakta oss via e-post, visit@magasin3.com.

Konst i biblioteket

Konstnären Oscar Guermouche (f. 1977) skapade 2020 det platsspecifika verket The Fireman för biblioteket. Läs mer om verket här.

För verk som visas tillfälligt i biblioteket just nu, se nedan. För tidigare presentationer, klicka på fliken ovan.

Fallback ALT text goes here

Foto: Christian Saltas

Fallback ALT text goes here

Foto: Christian Saltas

Fallback ALT text goes here

Foto: Christian Saltas