28 augusti 2013

On The Tip of My Tongue

ON THE TIP OF MY TONGUE

Pierre Bismuth, Tamara Henderson, Miranda July, Stina Nordenstam, Tino Seghal, Dahn Vo

1 juli, 8 aug, 13 sep – 8 dec 2013

Curatorer: Richard Julin och Tessa Praun

On the Tip of My Tongue är en serie händelser och unika projekt såväl som en utställning i vanlig bemärkelse:

Med projektet vill vi framkalla situationer och upplevelser som ligger ”precis utom räckhåll” och som dröjer sig kvar långt efter det att den faktiska händelsen har upphört.
– Richard Julin och Tessa Praun

On the Tip of My Tongue har flera öppningsdatum; händelser äger rum på olika platser, virtuellt, ljudmässigt, inomhus såväl som utomhus. Det innebär att utställningen är större än det som kan upplevas vid ett besök på Magasin 3 i Frihamnen.

Miranda Julys projekt We Think Alone började 1 juli och existerar i form av e-mail som skickas ut varje måndag fram till den 11 november. Över 95 000 personer har anmält sig hittills till We Think Alone. Skriv upp dig på wethinkalone.com.

8-10 augusti presenterade Magasin 3 Stina Nordenstams ljudinstallation Tänk dig en människa på musikfestivalen Way Out West i Göteborg.

13 september öppnar delen av utställningsprojektet som sker i Frihamnen med verk av Pierre Bismuth, Tamara Henderson, Stina Nordenstam, Tino Sehgal och Danh Vo.

Ljudkatalog

I samband med On the Tip of My Tongue har Magasin 3 ut en ljudkatalog. Kapitel ett innehåller ett samtal med Stina Nordenstam, den första intervjun med musikern och ljudkonstnären på många år. Lyssna på magasin3.com

Konst i din mobil

Följ ”On the Tip of My Tongue via sms. Sms:a ”Magasin3” till 72 323. Fram till den 8 december skickar vi ut ett tiotal sms som gör att du kan ta del av utställningen var som helst och när som helst.

För mer information vänligen kontakta:

Lisa Boström, kommunikationsansvarig
bostrom@magasin3.com, + 46 8 545 680 58