On the Tip of My Tongue

Pierre Bismuth, Tamara Henderson, Miranda July, James Leyland Kirby, Stina Nordenstam, Tino Sehgal, Danh Vo
13 september - 8 december 2013
Curator: Richard Julin, Tessa Praun

On the Tip of My Tongue är en serie händelser och unika projekt såväl som en utställning i vanlig bemärkelse. De valda konstverken pekar bort från själva utställningsplatsen, mot andra virtuella eller parallella existenser.

”Med projektet vill vi framkalla situationer och upplevelser som dröjer sig kvar och som ligger ”precis utom räckhåll”, att skapa möten som fortsätter att växa – i tanken och genom samtal – långt efter det att den faktiska händelsen har upphört”. – Richard Julin och Tessa Praun, utställningens curatorer.

On the Tip of My Tongue har flera öppningsdatum; händelser äger rum på olika platser, virtuellt, ljudmässigt, inomhus såväl som utomhus. Det innebär att utställningen är större än det som kan upplevas vid ett besök på Magasin 3 i Frihamnen.

Miranda Julys projekt We Think Alone började 1 juli och existerade i form av e-mail som skickades ut varje måndag fram till den 11 november. We Think Alone är nu avslutat, läs mer på wethinkalone.com.

8-10 augusti presenterade Magasin 3 Stina Nordenstams ljudinstallation Tänk dig en människa på musikfestivalen Way out West i Göteborg. 13 september öppnade delen av utställningsprojektet som sker i Frihamnen.