25 juli 2013

Magasin 3 och Way Out West presenterar verk av Stina Nordenstam

Tänk dig en människa, ljudinstallation av Stina Nordenstam

Curatorer: Richard Julin och Tessa Praun

8-10 augusti 2013

Way Out West, Göteborg

I augusti presenterar Magasin 3 Stockholm Konsthall och Way Out West ljudinstallationen Tänk dig en människa av Stina Nordenstam, speciellt installerad för festivalen och dess konstprogram. Plats och tid på Way Out West presenteras längre fram.

I Stina Nordenstams ljudinstallation Tänk dig en människa blandas dokumentärt berättande med fiktion och musik. Så här beskriver Stina Nordenstam sitt ljudverk:

Den lite sorgkantade glädjen över att vara vid liv, och accepterandet av att det inte varar. Som naturen och tiden kring skolavslutningarna i början av sommaren: bedövande vackert, men utblommad och förbi nästan innan man hinner blinka.

Magasin 3:s curatorer Richard Julin och Tessa Praun:

– Vi är otroligt glada över att kunna presentera vårt samarbete med Stina Nordenstam på Way Out West. Ljudinstallationen visar en sida av hennes säregna skapande som få känner till. Verket är del av Magasin 3:s ”On the Tip of My Tongue” som är en serie händelser och unika projekt såväl som en utställning i vanlig bemärkelse.

Tänk dig en människa är producerat av Magasin 3 och ingår i museets samling.

Stina Nordenstam har en unik roll i svenskt och internationellt musikliv, det är få andra sångare och kompositörer som är så mytomspunna. ”Egensinnig och kompromisslös” fördes fram som förklaring till att hennes skiva And she closed her eyes (1994) nyligen utsågs av musiktidskriften Sonic som Sveriges genom tiderna bästa skiva. Stina Nordenstam ger sällan intervjuer eller livframträdanden. Utöver sin bakgrund som sångare och kompositör har Stina Nordenstam även varit verksam inom fotografi, film, radio och teater.

Om Way Out West:

Den årliga festivalen Way Out West hålls i Slottsskogen, hjärtat av Göteborg och har blivit en av de största händelserna i musik- och kultursverige. Sedan starten år 2007 har Way Out West blivit en mötesplats dit folk vallfärdar för att ta del av ett fullspäckat musik-, film- och konstprogram. I år spelar tex: The Knife, Alicia Keys, Neil Young & Crazy Horse, Beach House och Bat for Lashes. Konsten kommer detta år att ha en betydande plats i festivalens program bland annat tack vare samarbetet mellan Way Out West och Magasin 3.

För mer information vänligen kontakta:

Lisa Boström, kommunikationsansvarig
bostrom@magasin3.com, tel. 08-545 680 58, mob. 070-772 87 22
Magasin 3 Stockholm Konsthall, Frihamnsgatan 28, 115 56 Stockholm