The Influence Machine – del av M*r>0r

Performance 20 oktober 2016 på Stockholms universitet
Curatorer: Richard Julin, Tessa Praun

Tony Ourslers storskaliga utomhusinstallation The Influence Machine (2000-2002) visades på Stockholms universitet den 20 oktober 2016.  I verket använder Tony Oursler landskapet som scen och blandar fragmentariskt tal av röster från teknologins historia, bilder av människor projicerade i mörkret på rökmoln, träd och omgivande byggnader. Verket visades i sin första version år 2000 i New York och London. Den storskaliga multimediaseansen är tonsatt i samarbete med Tony Conrad med musik på glasorgel och samplade röster.

The Influence Machine
Tony Oursler
Datum: Torsdag 20 oktober kl 18-21
Plats: Stockholms universitet, Frescati campus, Frescativägen 26 (Klä dig varmt)
Fri entré, alla är välkomna, ingen föranmälan

En ny, utvidgad version av The Influence Machine visades av Magasin III under tre kvällar i september 2002, i samband med Projekt Djurgårdsbrunn i Stockholm. Fjorton år senare visar vi verket i samarbete med Stockholms universitet som ett led i att Magasin III kommer att ha ett engagemang i Accelerator. The Influence Machine är en del av utställningen M*r>0r. Läs mer om M*r>0r

Magasin III i  samarbete med Accelerator och Stockholms universitet. Läs mer om Accelerator

Tony Oursler
Antennae (2002)
Plats: Stockholms universitet, Frescativägen 26,  vid Manne Siegbahn-laboratoriet.
Verket visas vardagar 19 oktober – 4 november
Tid: kl 18–23

Antennae är en installation som består av antenner, paraboler, metallstavar, betong, videoprojektioner, och uppträdanden av Tracy Leipold. Verket ingår i Magasin III:s samling och visas i den forna partikelacceleratorn kylbassäng på Stockholms universitet.

Verket är en del av Tony Ourslers utställning M*r>0r på Magasin III.