Performancexhibition: Lundahl & Seitl – The Infinite Conversation

5 - 8 maj 2011
Curator: Richard Julin

Den uppmärksammade konstnärsduon Lundahl & Seitl skapar performance i totalt mörker på Magasin 3. Efter den omtalade performance-vandringen på Nationalmuseum förra året ges nu möjligheten att se ett helt nytt verk under fyra dagar i maj.

Lundahl & Seitl mörklägger en av utställningssalarna på Magasin 3 i verket The Infinite Conversation. Händer ledsagar besökaren in i mörkret där röster leder in i olika samtal. Varje ny röst projiceras ut i rummet och skapar en dialog med de andra. Utställningsrummet, likt de mörka grottorna i Lascaux, absorberar flödet av information – och varje besökare lämnar spår efter sig till nästa person.

Utställningens curator Richard Julin: “I Lundahl & Seitls verk skapas en upplevelse hos besökaren som följer med länge och dröjer sig kvar i medvetandet. I till exempel Symphony of a Missing Room (Nationalmuseum) fascinerades jag av hur man som besökare litar på verket och överlämnar sig till det. Efter att ha följt Lundahl & Seitls verk även på Weld och på museer runt om i Europa är jag väldigt glad över att de nu har skapat ett nytt verk speciellt för Magasin 3.”