Performancexhibition: Björn Säfsten – Corduroy de-constructed

14 - 17 april 2011
Curator: Richard Julin

Under våren 2011 bjuder Magasin 3 in ett antal konstnärer att göra nya verk som ligger någonstans mellan performance och utställning.

Björn Säfsten är sedan 2003 verksam som koreograf i Sverige och internationellt, med verk skapade för sina egna konstellationer av dansare och konstnärer samt beställningsverk för andra ensembler. Med ett knivskarpt öga för rörelsens spektra skapar han verk där kroppens begränsningar och möjligheter står i fokus.

Björn Säfsten visar Corduroy de-constructed, ett för Magasin 3 speciellt skapat koncept där koreografen ställer ut rörelsen för observation, inspektion och som inspiration. Verket Corduroy, skapat för en stor scen hösten 2010, dekonstrueras och monteras om till tre separata korresponderande koreografiska delar som visas i en loop under de fyra dagarna i utställningssalen. Framfört av några av Sveriges bästa dansare får här rörelsen en ny kontext. Scenframförandet ersätts av Magasin 3:s intimare rum där nya infall till verket skapas.

Utställningens curator Richard Julin:
”Björn Säfsten är en av Sveriges absolut mest intressanta koreografer just nu. Jag har följt hans dansproduktioner och fascineras av det precisa och utmejslade rörelsespråket. Det är med stor glädje som Magasin 3 nu kan presentera det nyskapade verket Corduroy de-constructed i en av våra utställningssalar för konstpubliken i april.

Dansare: Anja Arnquist, Sophie Augot, Allison Ahl, Linda Blomqvist, Madeleine Lindh.