Om ditt besök

Magasin III är stängt tills vidare på grund av det omfattande byggarbetet som pågår i hela byggnaden. I dagsläget vet vi inte när museet kan återöppna.

Läs mer om varför


HITTA HIT

Magasin III ligger i ett av de gamla lagerhusen i Stockholms frihamn, som också heter Magasin 3. För att komma till oss behöver du ta en av två hissar, hiss 3 och 4, upp till våning 1. Ingången till hissarna finns på byggnadens lastkaj.

Kollektivtrafik, buss 76 & 1
Enklaste sättet att ta sig till Frihamnen är med buss 76 eller buss 1.

Buss 76 går via Medborgarplatsen, Kungsträdgården, Strandvägen och Filmhuset.

Buss 1 går via vid Hötorget, Humlegården, Nybrogatan och Gärdet.

Vår närmaste busshållplats är Frihamnens färjeterminal, dit buss 76 mot Ropsten går. Buss 1 och buss 76 mot Frihamnen och Karlaplan stannar vid busshållplatsen Frihamnen, som ligger en kort promenad från Magasin III.

För bästa resväg, se sl.se/. Skriv ”Frihamnsgatan 28” som adress i sökfältet.

Med bil
Närmaste parkering ligger vid Magasin 2, på andra sidan Frihamnsgatan. Från denna parkering är det en promenad på 2 minuter till Magasin III. Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, runt hörnet från hissarna. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.


FÖRVARING

I vår entré har vi värdeskåp och klädhängare där du kan hänga av dig. Lås gärna in väskor under ditt besök. Vår entré är oftast bemannad, men Magasin III ansvarar inte för stöld eller borttappade värdesaker.


TILLGÄNGLIGHET

Magasin III:s entré ligger på plan 1. På samma våningsplan finns utställningar, toaletter och låsbara skåp. Hiss 4 upp till oss är rullstolsanspassad och vi har inga hindrande trösklar i lokalerna. Även en av toaletterna är rullstolsanpassad. För att besöka vår utställningssal på nedervåningen behöver du gå ner för trappor om sammanlagt ca 30 trappsteg. Om du har svårighet att ta dig ned via trappor hjälper vi dig på plats för ingång från gatuplan.

Vikbara museistolar finns att låna i entrén.

Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, vid den gröna skulpturen Mentalt Sällskap av Truls Melin. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.

Ledsagare och personliga assistenter som följer med har fri entré till Magasin III.

Utöver led- och signalhundar tillåter vi inga djur i salarna. Informera oss gärna i förväg om du tar med dig en led- och signalhund.

Vi vill att Magasin III ska vara tillgängligt för alla. Om du har någon funktionsvariation där du behöver vår assistans under ditt besök eller har frågor inför besöket kan du kontakta oss via e-post, visit@magasin3.com, så gör vi vårt bästa för att möta dina behov och svara på dina frågor.