23 oktober 2023

I konstbiblioteket: Fatima Moallim

I konstbiblioteket: Fatima Moallim
9 september – 17 december
Curator: Sofia Ringstedt

Under hösten 2023 presenteras verk av konstnären Fatima Moallim i Magasin III:s konstbibliotek. Moallim är en Malmöbaserad konstnär som arbetar med skulptur, performance och installation med inslag av teckning och ljud. För Magasin III har Moallim skapat ett platsspecifikt performanceverk med utgångspunkt i tre ramade teckningar och biblioteket som plats.

Moallims praktik binder samman minnesbilder från det förflutna med sinnesstämningar här och nu. Moallim arbetar ofta med bic-pennor, blyerts och oljekrita på papper eller direkt på vägg.

Sedan den 9 september visas tre ramade teckningar av Moallim i Magasin III referensbiblioteket. Verken, som är ur Magasin III:s samling, är abstrakta uppväxtskildringar som tar avstamp i platser som är del av Moallims ursprung, identitet och tillhörighet. Linjen är närvarande dels i hennes uttryck, dels som den röda tråd som knyter samman de platser vi kallar hem. Verken visar på att ens upplevelse av hemmahörande likväl kan finnas i skydd under en säng, som i ett bergslandskap.

Den 27 sep​tember skapade Moallim ett performanceverk i biblioteket, vilket resulterade i ett verk direkt på vägg som nu går att se under våra ordinarie öppettider.

Fatima Moallim
Född 1992 i Moskva, Ryssland. Verksam i Malmö och Stockholm.

Moallims verk har visats på Moderna Museet, Stockholm (2018, 2022), Göteborgs konsthall (2021), Marabouparken, Stockholm (2018), Zinkensdamms tunnelbanestation i Stockholm (2020) och på glasfasaden till Bonniers konsthall, Stockholm (2019). Hon representeras av galleri Belenius, Stockholm och finns i samlingar som British Museum, Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum, Ståhl Collection och Statens konstråd. 2022 hade Moallim Iaspis residens vid ISCP, New York. I början av 2024 kommer hon att ha en separatutställning på Konstakademien i Stockholm.


För pressinformation, vänligen kontakta: 
Lisa Boström, kommunikationschef Magasin III
bostrom@magasin3.com, 070-772 87 22