Ljudkatalog: On the Tip of My Tongue | Kapitel 4

Som en del av utställningen On the Tip of My Tongue presenteras av ljudkatalog i fem kapitel. Den innehåller inspelat material som är relaterat till de medverkande konstnärerna och till utställningens grundläggande idéer.

Kapitel 4: Tamara Henderson – en resa i det undermedvetna
Den kanadensiska konstnären Tamara Henderson samtalar med curatorerna Richard Julin och Tessa Praun om sina filmer och skulpturer som ingår i utställningen On the Tip of My Tongue. Henderson tillåter sig själv att styras av sitt undermedvetna. Hennes arbetsmetod förvandlar drömmar, fragment och impulser till verkliga handlingar genom att hon avsiktligt åsidosätter det självcensurerande medvetandet. Verken öppnar sig mot en annan upplevelsenivå än den vi instinktivt känner igen – men som är svår att formulera. I detta samtal kommer lyssnaren närmare det speciella sinnestillstånd som dessa verk har sitt ursprung i.

Tamara Henderson har nyligen avlagt examen vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Förra året visades hennes verk på Documenta 13, Kassel, och på Frankfurter Kunstverein, Tyskland. Tidigare i år hade hon en separatutställning på Kunstverein Nürnberg, Tyskland. Hon var nominerad till årets Sobey Art Award, Kanadas största pris till unga konstnärer.

Medverkande: Tamara Henderson, konstnär, Tessa Praun, intendent Magasin 3 och Richard Julin, chefsintendent Magasin 3
Språk: engelska
Datum: oktober 2013
Längd: 46 min
Utställning: On the Tip of My Tongue

Lyssna på:
Kapitel 1
Kapitel 2
Kapitel 3
Kapitel 5

Ljudkataloger
Dela: