Program

Work in progress: Garden of Ghost Flowers. Session 2

Datum: Från och med tisdag 22 mars 2022 kl. 14
Plats: Magasin III:s entré
Språk: Svenska och engelska

Work in progress: Garden of Ghost Flowers

En serie samtal utifrån ett verk under arbete av Lundahl & Seitl och Untold Garden studio

Läs mer om serien


Session 2
Introduktion till konstverket under process: Lundahl & Seitl och Untold Garden studio
Workshop med teknisk utrustning som har utvecklats för Garden of Ghost Flowers
Efterföljande frågestund och samtal

Session 2 skedde under tre tillfällen:
Tillfälle 1: tisdag 22 mars kl. 14.00–15.00
Tillfälle 2: onsdag 23 mars kl. 10.00–11.00
Tillfälle 3: onsdag 23 mars kl. 14.00–15.00


Under tre tillfällen i mars 2022 samlades Lundahl & Seitl, Untold Garden och en mindre grupp deltagare för att testa en tidig version av verket Garden of Ghost Flowers. Detta för att kunna anpassa tekniken för verket i fråga till deltagarna i stället för tvärtom.

Fokus under Session 2 låg på besökarnas medverkan: Hur kan kroppar i ett rum, genom ett förändrat gränssnitt till världen (med hjälp av VR-teknik) och en ordlös röst, tillsammans hitta sätt att skapa kontakt med något utanför dem själva?


Bilder

Fallback ALT text goes here
Fallback ALT text goes here
Fallback ALT text goes here
Fallback ALT text goes here
Fallback ALT text goes here

Foto: Franz Garcia


Om Lundahl & Seitl

Lundahl & Seitl bildades 2003. Deras omslutande konst är en kontinuerlig forskning kring frågan om hur vi uppfattar verkligheten och förhandlar om dess olika former. Det är en världsbyggande, antidisciplinär praktik som omfattar koreografi, virtuell verklighet och arkitektur – och som radikalt gör om användningen av vardagsteknologier genom lokal anpassning, samarbete, ömsesidighet och förtroende.

Deras verk och projekt har vistas på museer och institutioner som Gropius-Bau/Berliner Festspiele (DE), Tate Britain (UK), Royal Academy of Art (UK), 66:e Avignonfestivalen (FR), Centre PompidouMetz (FR), 8:e Momentumbiennalen (NO), och Kochi Muziris Biennale (IN). Duon har erhållit flera utmärkelser, däribland STRP ACT Award 2021, Birgit Cullberg-stipendiet, Montblanc Young Directors Award, Edstrandska Stiftelsens stipendium för samtidskonst och Sven-Harrys konstpris. De har varit Iaspis ateljéstipendiater (1 oktober 2016–31 mars 2017). 2020 nominerades de till the Lumen Prize for Art and Technology.


Om Untold Garden

Untold Garden är en upplevelsebaserad konststudio som utforskar och bygger verktyg för deltagande design och konstinstallationer, virtuella skulpturer, interaktiva performanceverk, artificiella ekologier och organiska sociala nätverk. De är baserade i London och Stockholm och arbetar över hela världen.