Program

Exklusiv filmvisning och curatorvisning

Datum: tisdag 26 april 2016 kl. 17:30 - 19:30
Plats: Magasin III
Språk: Visning på svenska, filmen på engelska (otextad)
Utställning: The Nature of Particles

Exklusiv filmvisning och curatorvisning

Tisdag 26 april, kl 17.30-19.30 på Magasin III

CURATORVISNING KL 17.30
Kvällen inleds med att curator Tessa Praun gör en guidad visning av utställningen The Nature of Particles med verk av Jake & Dinos Chapman och Francisco Goya.

FILMVISNING
Startar efter curatorvisningen. Vi bjuder på bio-förfriskningar och slår oss ned i vår entré för en mycket exklusiv filmvisning av Jake Chapmans långfilm The Marriage Of Reason And Squalor från 2015. Filmens längd: 1 tim 26 min. Filmen visas på engelska, otextad.

 

Bild: ©Sky Arts.

 

 

 

 

 

 

Om filmen The Marriage Of Reason And Squalor

The Marriage Of Reason And Squalor är konstnären Jake Chapmans långfilmsdebut från 2015. Filmen baseras på hans egen debutroman med samma namn från 2008 och har tidigare endast visats som mini-serie på brittiska tv-kanalen Sky och har ännu ej internationell distribution. I huvudrollerna ses de kända brittiska skådespelarna Sophie Kennedy Clark (Philomena, Nymphomaniac, The Danish Girl) och Rhys Ifans (Notting Hill, Enduring Love, Human Nature, Harry Potter, Snowden).

Boken som filmen baseras på är en satir på en romantisk novell. Den handlar om Clamydia Love (Sophie Kennedy Clark), vars snygge läkarfästman har gett henne en tropisk ödslig ö i förlovningsgåva. Clamydia reser till ön för att vänta på honom, men träffar där istället Helmut (Rhys Ifans), en tillbakadragen och vanskapt författare som utövar en märklig makt över henne. Medan Clamydia väntar på återkomsten av sin älskade fästman, börjar hon ifrågasätta allt omkring sig och kämpar desperat för att avgöra vad som är verkligt – och vad är hennes egen fantasi.

Det är en absurd och humoristisk filmskapelse, som i skildringen av Clamydias surrealistiska glidande mellan dröm och verklighet även ger prov på det visuella groteskeri som associeras med bröderna Chapman. Som rekvisita ses även flera av bröderna Chapmans konstverk (även några som är med i utställningen på Magasin III!).

Här kan du läsa en recension av filmen i The Guardian.