22 februari 2012

Violetta – ett konstbok för barn

Sedan några säsonger har barn i alla åldrar kunnat följa med Violetta på konstjakt i utställningarna på Magasin 3 och följa Violettas Värld på hemsidan. Nu finns även boken om Violetta!

På Magasin 3 finns det alltid så mycket spännande saker att hitta på, tycker Violetta. En dag när museet är fullt av besökare får Violetta bråttom att hjälpa till…

Violetta tycker om att hitta på saker. Hon bor med sina föräldrar på Kungsholmen i Stockholm. När Violetta ska någonstans tar hon 1:ans buss utanför porten. Hon åker till Hötorget för att gå på bio och till Humlegården när hon vill leka i parken. Ibland åker Violetta till Gärdet och spelar fotboll men för det mesta åker hon till Magasin 3 i Frihamnen.

Boken handlar om Violettas lekfulla upplevelse av konsten i utställningen Museum Magasin 3 med verk av konstnärerna Cosima von Bonin, Per Kirkeby och Tal R. Den är rikt illustrerad av barnboksförfattaren och illustratören Louise Jacobsson och för den grafiska formen står Sandra Praun.

Om boken:

Violetta – Konstbok
Text & bild: Louise Jacobsson
Form: Sandra Praun
Redaktör: Sara Källström
ISBN: 978-91-976646-9-1
Utgiven av: Magasin 3, 2012
Språk: Svenska
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 32
Pris: 150 kr. Signerade ex med originalteckning 250 kr (25 st)

Om Louise Jacobsson:

Louise Jacobsson, illustratör och barnboksförfattare. Efter studier i illustration och grafisk formgivning på RMI Berghs började hon illustrera barnböcker. I London har hon studerat till en Bachelor of Arts i graphic design på Central Saint Martins College of Art and Design, och därefter en Master of Arts i mixed media textile på Royal College of Art.

Louise har bland annat skapat pixi-serien om Marie-Polis och bilderböckerna om Bobby Blåljus. Med Violetta vill Louise kombinera barnboken med den ibland svårtillgängliga konstvärlden. ”Förhoppningen är att Violetta ska få barn att bli intresserade av konst och att de ska trivas på Magasin 3!” säger Louise.

Om Sandra Praun:

Sandra Praun, grafisk formgivare utbildad på RMI Berghs och (MA) Konstfack. Sedan 2001 driver hon Designstudio S tillsammans med konstnären Nino Strohecker. Sandra gör uppdrag åt bl.a. Magasin 3, Nationalmuseum, Arvinius Förlag, Proventus och Lill-Skansen. Hon har formgivit böcker/utställningskataloger för konstnärerna Maja Bajevic, Miriam Bäckström, Carin Ellberg, Anna Kleberg, Hyun-Jin Kwak och Amy Simon samt Moderna Museets Vänner.

Sandra undervisar i grafisk design på Forsbergs skola.

För mer information vänligen kontakta:

Sara Källström, intendent program & pedagogik
kallstrom@magasin3.com, 08-545 680 52.