Tony Oursler – Station

21 september - 15 december 2002
Curator: Richard Julin

STATION är en ny utställning av Tony Oursler. Med utställningen fortsätter Tony Oursler sina noggranna efterforskningar av teknikens och särskilt tv-mediets historia, dess parallellitet med gott och ont och närvaron av media i det dagliga livet. I en skulptural installation med videoprojektioner arbetar han kring teman som sändning och mottagning, tv-studions mekanik, mediets sociala och fysiska påverkan.

Tony Oursler bor och verkar i New York. Sedan 1970-talet har han arbetat med olika tekniker som måleri, skulptur, video och installation. I verken är hans intresse för teknologi relaterat till psykologi och övernaturliga dimensioner ett återkommande tema. Han har blivit känd för sin blandning av hallucinatoriska, poetiska texter och projektioner på dockor i våldsamma och humoristiska scener.

Utställningen Station omfattar en helt ny grupp verk. Tony Oursler uttryckte i början av vårt samarbete att han, i den här utställningen, sammanfattar idéer han arbetat på sedan The Influence Machine. Det verket visades i sin första version år 2000 i New York City och i London. Med Station tas dessa noggranna efterforskningar av teknikens och särskilt tv-mediets historia vidare, dess parallellitet med gott och ont och närvaron av teknologi i det dagliga livet. Med projektioner, ljud och skulptur iscensätter han teman som sändning och mottagning, tv-studions mekanik, och i förlängningen mediets sociala och fysiska påverkan.