Program

En kväll om Oro

Datum: fredag 8 april 2016 kl. 19 - 22:30
Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2
Språk: Svenska
Utställning: Like A Prayer

Vi lever i oroliga tider. Men vad gör oron med oss fysiskt, mentalt och själsligt? Vad händer i hjärnan när vi oroar oss? Hur har människor hanterat oro genom historien? Vilken funktion fyller bön och ritualer i tider av oro? Och hur hanterar den sekuläre svensken sin oro när man avskaffat gud? 

Medelhavsmuseet och Magasin III bjuder in till en temakväll om Oro.

SAMTAL KL 19.30
Lisa Clefberg Liberman, leg psykolog och forskare i neurovetenskap, Karolinska Institutet, Hans Ruin, professor i filosofi, Södertörns högskola och Göran Ståhle, religionspsykolog och lektor i religionsvetenskap, Södertörns högskola, i ett samtal om oro och vad den gör med oss. Moderator: Petra Holmberg, intendent Världskulturmuseerna.

VISNING startar efter samtalet
Tessa Praun, curator, Magasin III och Fredrik Helander, museipedagog, Medelhavsmuseet i ett samtal om konst som oroar och museer som en garant för tradition och trygghet.

BAGDAD CAFÉ
Mingla och umgås över mat, prat, musik & dryck i Bagdad Café. Baren är öppen kl 19-22.30.

MUSEIENTRÉ 80 KR
Evenemanget är öppet för alla och det är begränsat antal platser.
Vi rekommenderar att boka plats: bokning@medelhavsmuseet.se, 010-456 12 98.

”En kväll om” är ett programevent på Medelhavsmuseet där du kan ta del av samtal, visningar, bar, musik & mingel. ”En kväll om Oro” sker i samarbete mellan Medelhavsmuseet och Magasin III i relation till utställningen Like A Prayer som visas på Magasin III t.o.m. den 5 juni. I utställningen presenteras verk ur Magasin III:s samling tillsammans med 25 st etruskiska votivgåvor ur Medelhavsmuseets samlingar. Läs mer

 

Foto: Karl Zetterström