7 september 2014

Vi förändras: ny namn och webbsida

magasin-3-new-logo

Vi har bytt vårt namn och vår grafisk identitet. Nu heter vi Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art. Den tidigare 3:an har blivit till III. Tillbaka till den ursprungliga märkningen på det gamla lagerhuset i Stockholms frihamn, i vilket vi funnits sedan starten 1987.

Ett typsnitt med tusenåriga anor, men som är ritat alldeles nu. Vårt namn är kvar men förändrat för att bättre beskriva vår verksamhet. Vår grundidé och roll är densamma, men innehållet är ständigt något nytt. Vi grundades för att fylla ett tomrum. Allmänheten fick en spännande, privat konstscen som gett oss det bästa av samtida konst. Då som nu bjuder vi på engagemang, ambition och känslor från internationellt etablerade konstnärer från hela världen.

Vi förändrar våra kläder för att de ska passa vilka vi är. Vår roll och vårt engagemang. Vi tror på konstens förmåga att utmana och inspirera både människor och samhälle. Därför har vi sedan vi föddes stött konstnärlig verksamhet och gett de konstnärer som ställer ut möjligheten att producera nya, unika verk.

Idag är Magasin III en av Europas ledande institutioner för samtida konst och våra utställningar utgör kärnan i en evigt växande samling. Verk som vi under 20 års tid lånat ut till museer runtom i världen.

– David Neuman, Museichef

Vår nya grafiska identitet är framtagen i samarbete med Acne Advertising.