14 april 2011

PERFORMANCEXHIBITION Courderoy de-constructed, Björn Säfsten

COURDUROY DE-CONSTRUCTED

Björn Säfsten

(En del av Performancexhibition)

14-17 april 2011

Curator: Richard Julin

Under våren 2011 bjuder Magasin 3 in ett antal konstnärer att göra nya verk som ligger någonstans mellan performance och utställning.

Björn Säfsten är sedan 2003 verksam som koreograf i Sverige och internationellt, med verk skapade för sina egna konstellationer av dansare och konstnärer samt beställningsverk för andra ensembler. Med ett knivskarpt öga för rörelsens spektra skapar han verk där kroppens begränsningar och möjligheter står i fokus.

Nu visar Björn Säfsten Corduroy de-constructed, ett för Magasin 3 speciellt skapat koncept där koreografen ställer ut rörelsen för observation, inspektion och som inspiration. Verket Corduroy, skapat för en stor scen hösten 2010, dekonstrueras och monteras om till tre separata korresponderande koreografiska delar som visas i en loop under de fyra dagarna i utställningssalen. Framfört av några av Sveriges bästa dansare får här rörelsen en ny kontext. Scenframförandet ersätts av Magasin 3:s intimare rum där nya infall till verket skapas.

Utställningens curator Richard Julin:

Björn Säfsten är en av Sveriges absolut mest intressanta koreografer just nu. Jag har följt hans dansproduktioner och fascineras av det precisa och utmejslade rörelsespråket. Det är med stor glädje som Magasin 3 nu kan presentera det nyskapade verket Corduroy de-constructed i en av våra utställningssalar för konstpubliken i april.

Dansare: Anja Arnquist, Sophie Augot, Allison Ahl, Linda Blomqvist, Madeleine Lindh.

Samproducenter: NorrlandsOperan och Magasin 3. Med stöd av Kulturrådet.

Verket visas dessa tider på Magasin 3:
Torsdag 14 april kl 11.30–18.00
Fredag 15 april kl 11.30–17.00
Lördag 16 april 11.30–17.00
Söndag 17 april 11.30–17.00
(Ca 1,5 timmes loop. Paus mellan kl 13-14 alla dagar).

Artist Talk:

På torsdag 14 april kl 18 samtalar Richard Julin med koreografen Björn Säfsten och dansarna som medverkar i ”Corduroy de-constructed”; Anja Arnquist, Sophie Augot, Allison Ahl, Linda Blomqvist, Madeleine Lind.

Plats: Entrén på Magasin 3.
Språk: svenska.