16 juni 2020

Magasin III i ny gestaltning öppnar sina innersta rum

I början av oktober öppnar Magasin III i nytt format. Efter att museet har varit stängt sedan 2017 välkomnas allmänheten åter till lokalerna i Frihamnen. Besökarna kommer då utöver utställningar även få ta del av det arbete på en konstinstitution som vanligtvis inte görs tillgängligt för utomstående. Vi vill dela med oss av det arbete som låter konstnärens vision möta världen.”  Tessa Praun, Museichef och Chefsintendent, som berättar vidare om det nya Magasin III:

Hösten 2017 stängde vi den publika verksamheten för att kunna tänka till kring hur vi på bästa sätt kan fortsätta vår verksamhet, i en radikalt annorlunda värld från när Magasin III grundades på 1980-talet. När vi i oktober öppnar för publik igen bygger vi vidare på museets historia men med en mer flexibel struktur frikopplad från traditionella utställningssäsonger.

Vi bjuder in besökarna att komma konsten närmare genom att utöver utställningar även få uppleva deras produktionsfas, skapandet av nya verk och omhändertagandet av samlingen när den inte visas. Magasin III kommer att vara tillgängligt året runt via förbokning. Besökarna kommer alltid att möta någon i den fasta personalen som erbjuder fördjupning utifrån sin roll på museet.

Vi såg fram emot att åter välkomna våra besökare i maj. På grund av den extraordinära situation vårt samhälle har hamnat i är öppningen uppskjuten till hösten. Vi tror på konstens förmåga att utmana och inspirera människor och samhälle – i dessa tider mer än någonsin. För mer information om öppningen, håll utkik i pressutskick efter sommaren.

Intermission 2017-2020

Intermission på Magasin III har inneburit att vi har hållit den publika verksamheten i Frihamnen stängd för att utveckla det nya Magasin III. Under dessa tre år har vi även öppnat en utställningssatellit i Tel Aviv samt engagerat oss i en ny konsthall på Stockholms universitet.

Magasin III Jaffa i Tel Aviv, Israel
I januari 2018 öppnade Magasin III en permanent utställningssatellit i Tel Aviv. Magasin III Jaffa ligger i ett bostadsområde med rik historia och kulturell mångfald som gränsar till den berömda loppmarknaden i Jaffa. Utställningsprogrammet har hittills omfattat separatutställningar med Haim Steinbach, Sheila Hicks, Cosima von Bonin och Tal R. Läs mer om Magasin III Jaffa

Accelerator & Magasin III – två institutioner i dialog
Accelerator är en ny konsthall på Stockholms universitets campus där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Konsthallen invigdes i september 2019 och drivs av Stockholms universitet, med Magasin III Museum for Contemporary Art och Familjen Robert Weils Stiftelse som Founding Patrons. Läs mer om Accelerator

För mer information om Magasin III, vänligen kontakta:
Lisa Boström, Kommunikationschef
E-post: bostrom@magasin3.com
Tel: 0707728722