Program

OCH DÄR STÅR DU – en kväll med dans, film och musik

Datum: lördag 17 september 2005 kl. 18 - 01
Plats: Magasin 3 Projekt Djurgårdsbrunn och Judiska Teatern

Program: Anna Koch, LUDD (Ida Lundén & Lise-Lotte Norelius).
Filmprogram: Len Lye, Nancy Holt & Robert Smithson, Oskar Fischinger, Gary Beydler, Maya Deren, Marcel Duchamp.

Koreografen Anna Koch och 14 dansare intog trädgården på Magasin 3 Projekt och scenrummet på Judiska Teatern, tvärs över gatan. Under en kväll sammanfattade Anna Koch koreografin Projekt Djurgårdsbrunn, ett verk som pågått och utvecklats under hela säsongen på Magasin 3 Projekt.

Ludd är ett samarbete mellan de båda musikerna och kompositörerna Lise-Lotte Norelius och Ida Lunden. Med hjälp av syntar, slagverk, dator och objekt skapar de improviserad elektroakustisk musik. Som en fristående parallell till Anna Kochs koreografi tog de fasta på små detaljer och tillstånd och lät dem utvecklas till ett för kvällen unikt verk. Samma kväll presenterades, både inomhus och ute i trädgården, ett filmprogram med historisk vinkling som anknyter till performance och dans.

”Och där står du” arrangerades av Magasin 3 Projekt i samarbete med Judiska Teatern. Programmet sammanställdes av Magnus Ericson och Richard Julin, Magasin 3 Stockholm Konsthall. Filmprogrammet sattes samman av Richard Julin i samarbete med Filmform.