Intervju: Leann Wolf från Magasin III Jaffa

Leann Wolf. Foto: Noam Preisman.

Februari 2023

Leann Wolf är sedan 2019 assisterande intendent på Magasin III Jaffa och har arbetat med utställningar med bland andra Cosima von Bonin, Tal R, Polly Apfelbaum och Maya Attoun. Våren 2023 spenderade Leann några veckor i Sverige för att arbeta nära oss kollegor på Magasin III i Stockholm. 


Fråga: Kan du berätta lite om Magasin III Jaffa och vad din roll innebär?

Leann Wolf: Magasin III Jaffa är en utställningsplats, en permanent satellit grundad 2018 av Magasin III Museum for Contemporary Art. Satelliten finns i Tel Aviv-Jaffa, Israel, och presenterar både lokala och internationella samtidskonstnärer. Jag är assisterande intendent på Magasin III Jaffa, vilket innebär att assistera med researcharbetet och skapandet av utställningar, samt att ta fram innehåll för våra publika program. Jag ansvarar även för Magasin III Jaffas bokshop, som öppnade förra året. 

F: Denna vår är du i Stockholm. Vad kommer du att arbeta med här?

LW: Jag har fått möjligheten att förbereda en programkväll i relation till Maya Attouns utställning Solar Mountains & Broken Hearts. I och med att jag var med när utställningen först visades på Magasin III Jaffa ser jag väldigt mycket fram emot att få arbeta vidare med Attouns konstnärskap.

Magasin III Jaffa. Foto: Noam Preisman.