Ocean and Caffeine

11 april - 30 augusti 2019
Curator: Karmit Galili

Magasin III har glädjen att presentera Ocean and Caffeine av Cosima von Bonin, den tredje utställningen för den permanenta utställningssatelliten i Jaffa, Tel Aviv, sedan öppningen i januari 2018. Separatutställningen visar sju verk av von Bonin, skapade mellan 2001 och 2018, och ger möjlighet till att ingående ta del av konstnärens långvariga fascination av havet, de olika livsformer som lever där och relationen mellan dem och människan.

Cosima von Bonin är född 1962 i Mombasa, Kenya, uppvuxen i Österrike och är sedan många är baserad i Köln, Tyskland. Hon är känd för sina storskaliga installationer i blandteknik som ofta rymmer skulptur, textila målningar och ljud, såväl som film, video och performance. Cosima von Bonin är inspirerad av folk- och populärkultur, folkkonst, mode, hip-hop, techno och personliga erfarenheter. Även om von Bonins utställningar vid första anblicken kan te sig som nöjesparker, pendlar de mellan humor och mörker, lekfullhet och angelägenhet, fantasi och skrämmande verklighet.

Ocean and Caffeine, curerad av Karmit Galili från Magasin III Jaffa, visar sju verk av Cosima von Bonin, varav fyra ingår i Magasin III:s samling. Item (2001) är en 11 meter lång roddbåt, helt klädd i en handsydd uniform. Verket gjordes speciellt för utställningen Free Port på Magasin III år 2001. Seasons in the Abyss (2006) är en bläckfisk, ett återkommande havsdjur hos von Bonin, gjord av tyg och glas. Deprionen, A Voyage to the Sea (2006) är en textil målning, 3,19 meter lång och 3,57 meter bred. Verket HERMIT CRAB IN FAKE ROYÈRE & MVO’S HERMIT CRAB [FAKE ROYÈRE] (2010), med musik av Moritz von Oswald, är ett annat havsdjur, som vilar behagligt i en stol som ursprungligen formgavs av den kände inredningsdesignern Jean Royère 1958, som en del av en originell trädgårdsmöbel till prinsessan Shahnaz, dotter till shahen av Iran.

WHAT IF IT BARKS? är en serie nya verk som konstnären skapade 2018 och hennes utforskning av marina motiv, såsom påklädda makrillar och surfingbrädor fortsätter. Tre av verken i serien visas i Coffee and Caffeine.

”Ocean and Caffeine är en underbar och ovanlig möjlighet för den inhemska och internationella publiken att se närmare 20 år av enastående konstnärligt arbete och skapande. Det är också både von Bonins första utställning i Israel och första gången som Magasin III Jaffa visar verk från vår rika museisamling”, säger Karmit Galili.