Migdalor

11 oktober 2018 - 15 februari 2019
Curator: Karmit Galili

Migdalor av Sheila Hicks är den andra utställningen i Magasin III:s permanenta utställningssatellit i Jaffa, Tel Aviv. Separatutställningen visar Hicks karakteristiska installationer med skulpturer i livfulla färger och material som sträcker sig från det traditionella och naturliga, såsom lin, silke och bomull, till nya, industriellt framställda material baserade på avancerade teknologier.

Sheila Hicks är en amerikansk konstnär, baserad i Paris sedan mitten av 1960-talet, vars karriär spänner över sex årtionden. Hon är känd för sina banbrytande verk i både monumentala och intima skalor och har omdefinierat konstens gränser genom sin oberäkneliga praktik. Hicks inspirerades tidigt i sin karriär av förcolumbianska textilier och Bauhausskolan, men är ständigt förnyande genom att hon förvandlar och bearbetar sitt originalverk för att inta omfattande och utmanande miljöer.

Hicks valde utställningstiteln Migdalor (”fyr” på hebreiska) för att hänvisa till sitt sökande efter mening av bestående värde i olika kulturer. Fyrmetaforen kan spåras till 1970-talet, när hon tillbringade långa perioder med att väva på ön Ouessant i Bretagne bland fyrarna, som med sina starka ljussignaler guidar skepp genom förrädiska farvatten. Hennes hyllade utställningsinstallationer har ofta inkluderat abstraktioner av formen och symboliken för dessa praktfulla civilisationens vaktposter.